dijous, 30 d’octubre del 2008

Cresta del Sol (+IV)

"Cresta amb passos d'escalada de màxim +IV. Pel meu punt de vista sobrevalorat aquest grau, però és una cresta entretinguda i divertida, amb molt bones vistes, ideal per iniciar-se en crestes."

Sortim de poble de St. Llorenç de Morunys direcció Solsona. Passat el segon túnel veiem a l'esquerra un lloc per deixar el cotxe. Aparquem i ens preparem tots per sortir.

Anem caminant direcció al túnel que me passat. Quan arribem a la seva alaçada, a l'esquerra veiem fites que senyalen un camí que puja per sobre el túnel. Grimpant i seguint fites en uns 45 min arribem a l'inici de la cresta.

Nosaltres com no sabiem com era la cresta ens lliguem desde el principi, però tot aquest primer tram no fa falta. Grimpant una mica i seguint un caminet arribem al peu de la primera pared.

Aquest tram no supera el IV i tira una mica a la dreta, fins que veiem la primera reunió amb 2 parabolts. Nosaltres la muntem una mica més amunt ens unes sabines.

El segon tram hem de superar una pared bastant vertical, però aquesta no supera el +III i ens apropa a un arbre a on muntem la segona reunió.

El següent tram potser és el més complicat. Sortint de l'arbre tenim que superar un esperó de +IV i anar girant cap a la dreta per anar a buscar el llom de la cresta. A sobre el llom trobem la tercera reunió.
A partir d'aquí fem camí en ensamble i només ens lliguem en algun pas. La cuarta reunió nosaltres ens la saltem, però es troba al capdamunt del llom.

Arribem a l'últim tram. Es tracte d'una pared de IV que en linia recta ens deix casi a dalt del cim. Muntem la cinquena i última reunió en un arbre.

Arribem al cim caminant i a dalt trobem un pot amb una llibreta per escriure. Ens fem les fotos pertinents i anem a buscar el camí de baixada.

Per baixar seguim un camí evident fins al coll. A partir d'aquest anem baixant bruscament fins a arribar a un ràpel d'uns 30 m.

Un cop hem baixat tots seguim el camí i trobarem un cable i uns escalons. Un cop abaix de tot només cal seguir la pista fins al cotxe.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Perdona però et volia fer una pregunta sobre el blog més que sobre la teva excursió. Fa uns dies em vaig posar a dissenyar un blob també amb blogger. La veritat és que sóc un patata amb això de la informàtica. He vist que has penjat les teves excursions a la dreta (tipus etiqueta). Jo ho he mirat per 100 llocs i no trobo la forma de fer-ho. Sempre em surt els mesos. Em podries fer cinc cèntims de com aconseguir-ho. Moltíssimes gràcies i moltes excursions.

Anònim ha dit...

Sóc el del missatge anterior.
Mira si sóc carallot que si no et poso la meva adreça crec que no em podràs respondre.
carreteret@yahoo.es